Smažené kuřecí nudle s medem a zázvorem
Porce pro 3 osoby
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
SUROVINY:
Omáčka:
1 polévková lžíce sezamového oleje, 3 stroužky česneku (rozdrcené), 1/4 šálku sójové omáčky, 2 lžíce zázvorového medu Mount Somers, 1/4 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky chilli vloček (pokud používáte), 150g sušených středně velkých vaječných nudlí (nebo dle potřeby), 2 lžíce rostlinného oleje, 400g kuřecích prsíček nebo stehenních řízků - nakrájených na kousky
Zelenina:
2 jarní cibulky nakrájené na kolečka, 10g mletého/strouhaného zázvoru, 1 šálek hub shiitake nakrájených na plátky, 1 paprika zbavená semínek a nakrájená na kousky, 1 malá hlavička brokolice nakrájená na kousky, 1 lžička kukuřičné mouky + 1 lžička vody.
Smíchejte ingredience na omáčku - sójovou omáčku, med, drcený česnek, sezamový olej a bílý pepř. Následně odstavte. Nudle připravte podle návodu na obalu a dejte stranou.
Připravte zeleninu a kuřecí maso:
Rozpalte na vysokou teplotu velkou pánev wok s přidaným olejem. Přidejte mletý/strouhaný zázvor a jarní cibulku. Povařte několik minut, dokud se nerozvoní. Přidejte kuřecí maso a vařte 8 minut, dokud maso nezbělá a nezmizí růžová barva. Přidejte nakrájenou zeleninu - houby, papriku a brokolici. Smažte 3 minuty. Přidejte uvařené nudle a omáčku. Promíchejte a smažte dalších 5 minut.
Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou vody. Vlijte ji do pánve a vařte, dokud omáčka nezačne houstnout. Ihned podávejte a ozdobte další jarní cibulkou a sezamovými semínky.
ENJOY!