Honey Caramel Cups
Porce pro 4 osoby
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
Karamelová náplň:
1/4 šálku medu Mount Somers dle vašeho výběru, 1/3 šálku kokosového cukru nebo hnědého cukru, 1/2 šálku 40% šlehačky, 60g másla, 1/4 lžičky soli, 1 lžička vanilkové esence
Postup:
Vložte všechny ingredience na karamelovou náplň do malého nebo středně velkého hrnce. Vařte na mírném ohni (mělo by se jednat o jemné bublání), míchejte každých 10 minut po dobu 40-50 minut, dokud nedojde k redukci a zlatavé barvě.
Krusta z ovesných vloček:
1 šálek celých ovesných vloček, 1/2 šálku arašídů nasekaných nadrobno nebo sušeného kokosu,
100g medu Mount Somers, 50g jemného arašídového másla, 50g másla, 1/2 lžičky vanilky, špetka soli.
Poleva:
100 g čokolády podle vlastního výběru
Postup:
Předehřejte troubu na 160 stupňů (horký vzduch).
Do malé misky (vhodné do mikrovlnné trouby) přidejte med a máslo. Rozpusťte v mikrovlnné troubě (30-40 sekund). Smíchejte s arašídovým máslem, vanilkou a solí a promíchejte dohladka. Do velké mísy přidejte ovesné vločky, arašídy (nebo kokos) a směs z malé misky. Lžící míchejte, dokud se finální směs úplně nespojí.
Lžící dávejte finální směs (přibližně 1 polévkovou lžíci) do formiček na mini muffiny, nebo přímo do silikonové formy na mini muffiny. Pečte v troubě 15 minut nebo dozlatova.
Po vyjmutí z trouby zatlačte hřbetem lžíce na ovesné košíčky, aby se vytvořil žlábek pro karamel. Do košíčků dejte lžíci karamelu a navrch rozpuštěnou čokoládu. Udělejte to ještě za horka, než karamel a čokoláda ztuhne. Před manipulací nechte zcela vychladnout.
Enjoy!